Este important sa ne amintim ca fiecare zona care alcatuieste o locuinta a fost construita cu o functie, iar camera de zi nu face exceptie.


In acest cadru, se afirma ca livingurile sunt locuri de socializare, de petrecere a timpului liber si de activitati recreative.

Prin urmare, tot ceea ce contine ar trebui sa faciliteze desfasurarea tuturor acestor activitati, atat armonios, cat si confortabil.

Desi poate parea ca a avea un living mare este o binecuvantare cu mii de posibilitati decorative, adevarul este ca nu este atat de simplu sa ii dai stil, dar si echilibru si ordine.

De cele mai multe ori, avand o camera de zi mare, ne dedicam umplerii acesteia cu lucruri si, incetul cu incetul, acumulam mobilier si obiecte inutile din cauza „fricii de gol”.

Dar, cu o distributie adecvata si o selectie atenta a mobilierului si a accesoriilor decorative, vei obtine un spatiu armonios, cald si luminos.

Stabileste locul fiecarui obiect de mobilier

Daca ai optat pentru un semineu, poti incepe de acolo. Dupa modelul clasic, canapelele si masuta de cafea vin pozitionate in fata acestuia, pentru a te putea bucura de caldura focului in noptile friguroase.

Este important sa stii dinainte cum vrei sa pozitionezi mobilierul, in special daca acesta include o vitrina sau o comoda pentru televizor.

Tine cont si de lumina naturala atunci cand faci acest lucru pentru a putea crea o atmosfera placuta in toate momentele zilei.

In functie de pozitionarea canapelei, vei putea pune in evidenta privelistea de afara sau vei indrepta atentia catre televizor sau semineu.

Nu face exces de decoratiuni

Chiar daca dispui de un spatiu extins pentru livingul tau, este important sa nu il supraaglomerezi facand exces de decoratiuni.

Daca iti place sa pastrezi plante in ghiveci, incearca sa le dispui in camera astfel incat sa nu distraga toata atentia.

Acelasi lucru se aplica si diverselor obiecte decorative precum statuetele si vazele sau covorasele.

Este esential sa optezi pentru decoratiuni care sa se potriveasca stilului de amenajare ales de tine, fara a incarca incaperea.

Asadar, daca ai optat pentru o masuta TV cu spatiu de depozitare, foloseste-te de aceasta pentru a pastra mai multe obiecte personale la un loc.

Nu aglomera nici pervazul ferestrei in exces, deoarece vei obstructiona lumina.

Distribuirea spatiului

Camerele de zi mari ofera posibilitatea de a le imparti in zone.

Poti amenaja un spatiu pentru seri placute si distractive cu familia si prietenii si un altul cu canapele si fotolii unde te poti relaxa, te poti uita la televizor sau te poti juca jocuri video.

Poti chiar sa stabilesti un spatiu ca zona de lectura sau cu elemente care se potrivesc intre ele, creand armonie prin elemente de legatura, cum ar fi o mica zona de lucru cu un birou si un scaun confortabil.

Important este sa diferentiezi zonele intre ele, fie cu un coltar, fie cu rafturi, biblioteci, sau un covor mare.

Indiferent de marimea camerei de zi, este necesara planificarea si organizarea.

Amenajarea unei camere de zi cu un aspect placut, faciliteaza decorarea si asigura functionalitatea zonei.

Cu toate acestea, orice tendinta poate fi adaptata la dimensiunea camerei de zi.

In acest sens, ceea ce este necesar este sa cautam un stil care sa se potriveasca gustului nostru si apoi sa il recream.

Da frau liber imaginatiei si profita la maximum de toate posibilitatile din sufrageria ta.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}

2 thoughts on “Sfaturi pentru amenajarea unui living mare

  1. Mi-a placut cum autorul a punctat importanta culorilor si formelor in designul de interioare, iar exemplele de proiecte prezentate au fost inspirante. Articolul m-a determinat sa ma gandesc la propria locuinta si cum as putea sa o imbunatatesc folosind principiile explicate. Recomand acest articol tuturor pasionatilor de design!

  2. Articolul este foarte interesant si util pentru cei care doresc sa afle mai multe despre designul de interioare. Autorul a abordat subiectul cu multa pasiune si detaliu, oferind informatii valoroase si sfaturi practice. Este impresionant modul in care sunt prezentate diferite idei de amenajare a spatiilor, iar imaginile ilustreaza perfect conceptele prezentate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *