Coada soricelului este o planta medicinala miraculoasa, care a fost folosita din cele mai vechi timpuri. Se spune ca a fost descoperita de insusi Ahile, legendarul erou grec, care a utilizat-o pentru a-si trata soldatii.


Ceaiul de coada soricelului trateaza cu succes numeroase boli, putand fi folosit ca remediu impotriva afectiunilor digestive, ginecologice si respiratorii. Coada soricelului este o planta care creste pe solurile aspre de pe pasuni si de pe marginea drumurilor. Florile sale sunt albe si marunte.

Ca si ceaiul de musetel si ceaiul de coada calului, ceaiul de coada soricelului este antiseptic si diuretic. In plus, ceaiul de coada soricelului este un aliat de nadejde al doamnelor, deoarece regleaza menstruatia si functionarea aparatului genital feminin, tratand eficient chisturile ovariene si mancarimile vaginale. De asemenea, poate fi utilizat ca remediu impotriva hemoragiilor.

In tratarea bolilor de rinichi, ceaiul de coada soricelului are numeroase efecte pozitive. Este depurativ si detoxifiant, combatand formarea nisipului si a pietrelor la rinichi. Asigurand functionarea optima a rinichilor, consumul regulat de ceai de coada soricelului permite eliminarea toxinelor si purificarea organismului.

Prin efectul decongestionant, ceaiul de coada soricelului este un bun remediu pentru afectiunile respiratorii si va poate scapa de tusea enervanta. In plan digestiv, ceaiul de coada soricelului stimuleaza functia hepatica si trateaza constipatia, hemoroizii, spasmele intestinale si viermii intestinali, in mod natural si eficient.

Coada soricelului se poate folosi si extern, pentru tratarea ranilor, a arsurilor si a hemoroizilor. Contraindicatiile ceaiului de coada soricelului vizeaza femeile insarcinate, carora nu li se recomanda consumul.

Prin vitaminele si mineralele pe care le contine, ceaiul de coada soricelului contribuie la sporirea imunitatii si fortificarea organismului. Este un ceai care se prepara rapid si usor, putand fi consumat in orice moment al zilei.

Desi are un pret foarte mic, ceaiul de coada soricelului este un remediu eficient, cu proprietati miraculoase, venind in sprijinul bolnavilor si al persoanelor care vor un stil de viata sanatos, in armonie cu natura.