
Vremea rece incepe sa se instaleze si, la fel cum am facut cu schimbarea garderobei, trebuie sa ne pregatim casa pentru a nu fi luati prin surprindere de temperaturile scazute.
Desi poate parea o prostie, este important sa facem o revizie buna a locuintei noastre pentru a optimiza toate resursele pe care le avem la dispozitie pentru a combate frigul inainte ca acesta sa ajunga in casele noastre.
In acest fel, daca exista ceva in stare proasta sau care nu functioneaza, vom avea timp sa corectam, iar temperaturile scazute nu ne vor lua prin surprindere.
Ideea este, ca de fiecare data, sa ne activam modul de gandire inteligenta despre cum putem genera si mentine o caldura maxima in casa cu un consum minim de energie, ceea ce ne va ajuta sa ne mentinem factura de energie la un nivel scazut si sa ne asiguram ca ne simtim confortabil acasa.
Dupa cum spune proverbul „Mai bine previi decat sa vindeci”, nu lasa vremea rece sa te prinda pe nepregatite si pregateste-ti artileria decorativa pentru sezonul urmator.
Amenajarea spatiilor de odihna
Dormitoarele vor necesita amenajari la nivel de asternuturi si lenjerii, pentru ca acestea sunt elementele care iti pot aduce confortul termic, mai ales in lunile geroase.
Daca esti interesat si de huse pentru pilote si perne, atunci poti gasi mai multe modele si in magazinele online.
Este important sa verifici materialele, dimensiunile si caracteristicile acestora la nivel de model, pentru a putea alege ceea ce ti se potriveste cel mai bine.
In prezent, exista o gama ampla de modele de cuverturi de pat din materiale care pastreaza foarte bine caldura si care au proprietati excelente in privinta respirabilitatii.
Astfel, folosind aceste accesorii, nu vei avea de suferit nici ca urmare a frigului, nici nu vei simti vreun disconfort din cauza umiditatii corporale.
Verificarea instalatiilor termice ale locuintei
Atunci cand vine frigul, unul dintre lucrurile pe care trebuie sa le ai in vedere este verificarea temeinica a instalatiilor termice.
Caloriferele trebuie aerisite, iar la nivelul centralei termice este nevoie sa se faca verificari pentru a fi sigur ca aceasta functioneaza in parametri optimi.
Reviziile obligatorii au rolul de a evidentia unele probleme care se pot ivi in timpul utilizarii, astfel incat acestea sa nu apara in timpul iernii, tocmai cand avem cea mai mare nevoie de calorifere si de centrala termica.
Daca ai nevoie sa schimbi caloriferele, atunci ar trebui sa stii ca poti face acest lucru cu usurinta, pentru ca cele moderne, din otel sau aluminiu, iti ofera fiabilitate si randament termic ridicat, dar si un design placut.
Foloseste perdele si covoare groase
Daca vara iti recomandam sa indepartezi covoarele de la vedere si sa inlocuiesti perdelele cu modele mai subtiri, toamna si iarna este din nou timpul sa faci trecerea la materiale si texturi mai groase, mai izolatoare.
Scoate paturile de lana sau de blana pentru a-ti imbraca patul sau canapeaua preferata, asaza perne pufoase si calduroase care sa confere un plus de temperatura incaperii.
Apoi completeaza stylingul fiecarei camere cu covoare groase dar si cu mici elemente, cum ar fi cateva lumanari sau o vaza cu flori, pentru a obtine o nota speciala, plina de farmec.
Daca locuiesti intr-o zona deosebit de rece, poti opta si pentru perdele cu protectie termica.
Elementele decorative au, fara indoiala, caracteristici magice, deoarece sunt capabile sa ne trezeasca simturile, sa ne invaluie si sa ne ofere frumusetea simplitatii si a emotiei.
La revedere, maneci scurte si pantaloni scurti
Pare evident, dar merita repetat: inainte de a porni incalzirea sau de a da drumul la termostat, imbraca-te bine!
Uita de tricouri si de pantaloni scurti si schimba-le cu haine groase, mult mai calduroase: imbraca-te cu haine lungi si calduroase si nu va mai fi nevoie sa mentii temperatura atat de ridicata in casa, iar tu vei cheltui mult mai putin pe factura de energie.
Iernile geroase iti pot pune probleme la nivel de confort daca nu iei in calcul organizarea din timp a casei.
Investeste asadar in confortul tau si transforma-ti casa intr-un spatiu eficient din punct de vedere termic si energetic.