Covoarele kilim sunt o poveste fascinantă care se desfășoară în spațiul de design interior. Cu originile lor în tradițiile antice de țesut persane și anatoliene, acestea sunt marcate ca obiecte de o frumusețe incredibilă și un atu în orice cameră a casei.

Aici, ne vom scufunda în istoria din spatele acestor obiecte extraordinare și vă vom prezenta primele trei sfaturi pentru a profita la maximum de Kilim-urile din spațiul dvs.

Sa intelegem kilimurile

Kilimurile aparțin unei tradiții de țesut originară din Anatolia Antică și din Imperiul Persan. Sunt covoare traditionale cu tesatura plata, fără grămadă și au evoluat pentru a conține propriul lor limbaj de motive și modele. 

Aceste motive răspund de obicei la presiunile sociale și culturale asupra comunității satului în care a fost făcut Kilim-ul. De exemplu, lupii stilizați, simbolurile de fertilitate și icoanele alungă deochiul. Rezultatul este un covor plin de culoare, forme și semnificație profundă.

Oferă camerei tale o pată de culoare

Covoarele Kilim sunt perfecte pentru a adăuga culoare bucătăriilor cu tonuri neutre. De asemenea, face să stați în picioare și să pregătiți mâncarea să fie puțin mai confortabil, deoarece moalea acestor covoare oferă puțină căldură și amortizare pentru picioarele dvs.

Alegeți un covor cu un fundal întunecat dacă vă îngrijorează petele de la particulele de alimente. Este relativ ușor să speli un covor kilim. Pentru murdăria uscată, puteți folosi o mătură sau un aspirator. 

Între timp, dacă trebuie să eliminați particulele umede, puteți curăța covorul peste pietriș sau iarbă. Nu vă spălați niciodată covorul peste gresie sau într-o mașină de spălat, deoarece va cauza disparitia culorilor și lâna să se uzeze.

Stratificați-vă covoarele Kilim pentru textura

Nu vă limitați la a folosi un covor per cameră – puteți să stratificati covoare marocane și să creați combinații neașteptate. A avea trei sau patru covoare în culori complementare este perfect; puteți folosi mai mult pentru camere mai mari.

Un sfat pentru a crea combinații: folosește-le din aceeași familie de culori cu modele diferite. Rețineți că covoarele ar trebui să aibă aceeași „greutate vizuală” și să fie în același stil.

Utilizați covoare Kilim pentru proiecte și spații mici

Dacă aveți o bancă veche, perne sau un scaun care are nevoie de un upgrade, un covor kilim este cel mai bun pariu. Este ușor să utilizați acest tip de covor pentru un proiect DIY rapid. 

Nu uitați să alegeți un covor care se potrivește cu paleta de culori și stilul interioarelor dvs. Alternativ, puteți alege un covor vibrant, mai ales dacă camera dvs. înclină spre tonuri monocromatice, dezactivate.

Covoarele Kilim sunt, de asemenea, grozave pentru a lumina colțurile și zonele mici, cum ar fi băile și podelele dormitorului. Asigurați-vă că alegeți un covor mai mic decât suprafața podelei – doriți o piesă de accent, nu mochetă!

Concluzie

Un covor kilim este o piesă universală care poate oferi oricărei camere adâncime și o poate face mai interesantă. Dincolo de a vă face casa să arate frumos, cumpărarea acestui tip de pardoseală înseamnă să împărtășiți istoria și moștenirea unei alte culturi. 

Dacă doriți să fiți intenționat cu privire la lucrurile pe care le aduceți în casă, nu veți greși cumpărând un covor kilim organic, de comerț echitabil.

4 thoughts on “Nu sunteți sigur cum să decorezi cu covoare Kilim: Iată câteva idei

  1. Sunt foarte impresionat de varietatea de culori si modele pe care le pot avea covoarele kilim. Acest articol mi-a deschis ochii asupra modului in care pot transforma complet o incapere prin simpla adaugare a unui covor kilim. Voi incerca cu siguranta unele dintre ideile prezentate.

  2. Acest articol este o sursa excelenta de inspiratie pentru cei care doresc sa adauge un strop de cultura si traditie intr-un interior modern. Am descoperit idei ingenioase despre cum sa integrez covoarele kilim in diverse stiluri de amenajare interioara, adaptandu-le la gusturile mele personale.

  3. Imi place cum acest articol m-a inspirat sa ma joc cu diferite modele si texturi de covoare kilim pentru a crea un decor unic si personalizat. Sfaturile practice si exemplele de aranjamente prezentate m-au ajutat sa inteleg mai bine cum sa folosesc aceste covoare in spatiul meu.

  4. Am gasit acest articol foarte util si interesant. Mi-a placut faptul ca mi-a oferit idei noi despre cum sa decorez cu covoare kilim. Imi place aspectul lor traditional si culorile vibrante pe care le poti integra in orice camera.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *